Traumaverwerking | Psycholoog Zwolle

Een trauma of zeer ingrijpende gebeurtenis kan iedereen overkomen. Zo’n gebeurtenis verandert alles in je leven. Getuige zijn van een auto-ongeluk, slachtoffer van seksueel misbruik of bedreigd met geweld zijn voorbeelden van zulke intense ervaringen dat je ze je veel extreme stress opleveren en je niet meer goed kan functioneren.

Trauma verwerken
Het kan voorkomen dat je de gebeurtenis goed verwerkt en een plekje kan geven. Het goed verwerken van een trauma kan afhangen van verschillende factoren, bijvoorbeeld je persoonlijkheid of karakter, je opvoeding of wat je eerder in je leven al hebt meegemaakt.

Psychische klachten na het ervaren van een trauma
Na het meemaken van een traume kunnen er al kleine dingen zijn die je de gebeurtenis weer doen herbeleven. Een bepaalde geur of geluid zorgen creëren dan weer opnieuw stress. Soms kan je geen woorden meer vinden of kan je simpele taken niet meer uitvoeren.

In het algemeen zorgt een traumatische gebeurtenis voor slaapproblemen, depressieve gevoelens en concentratieproblemen. Je probeert de herinnering met de ingrijpende gebeurtenis zoveel mogelijk te vermijden je kan daardoor soms snel geïrriteerd raken.

Wij helpen je het trauma verwerken

Psycholoog Zwolle gebruikt diverse behandelmethodes en therapieën. Voor traumabehandeling is EMDR erg succesvol. EMDR helpt je over je trauma heen te komen, het te verwerken en te integreren in je leven waardoor je klachten sterk zullen afnemen en je je levensvreugde weer voelt toenemen.

Heb je behoefte aan hulp?

Neem contact op met Psycholoog Zwolle, we begeleiden je om je ingrijpende gebeurtenis een plaats te geven. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak:038 – 202 0022 of stuur een e-mail >

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X