Hulp bij Rouwverwerking Zwolle

Tijdens ons leven verliezen we dierbaren. Elke keer dat het gebeurd breekt er een moeilijk periode aan. De rouw is helemaal intens, wanneer we een echtgenote, broer, zus, kind of ouder verliezen. We ervaren allemaal gemengde gevoelens, zoals verdriet, hulpeloosheid, woede, schaamte, eenzaamheid, angst en pijn. Soms hebben we hulp bij rouwverwerking nodig om ons deze moeilijke periode door te komen.

Doodgaan en sterven zijn een natuurlijk onderdeel van het leven. We kunnen er helaas niet omheen, maar het kan ons wel overrompelen. Normaal neemt het verdriet en de pijn na verloop van tijd af. Rouwen is een proces om al deze gevoelens te helpen verwerken.

We gaan allemaal anders met de dood om
Ieder kent zijn eigen rouwverwerking en heeft zijn eigen persoonlijk manier om met het verlies om te gaan. Onze sociale omgeving (familie en vrienden), tijd en andere gewoontes helpen ons herstellen van het verlies. Dit kan maanden duren en soms zelfs jaren voordat we geaccepteerd hebben dat een dierbare er niet meer is. Daardoor bestaat er geen normale tijd voor rouwverwerking. Stel je hebt een hele moeilijke relatie met de overledene gehad, dan voegt dit een extra dimensie toe aan het rouwproces.

Sommige symptomen met rouwverwerking zijn vergelijkbaar met die van een depressie. Bijvoorbeeld een verlies aan interesse in leuke activiteiten, moeite met slapen, geen energie, geen eetlust, irritatie en een sombere of depressieve stemming.

Heb ik hulp bij rouwverwerking nodig?

De menselijke geest is van nature veerkrachtig, omdat we ook het leven weer op kunnen pakken uiteindelijk. Soms worstel je wat langer met de dood en rouw. Wanneer je dagelijks leven eronder gaat leiden, dan is het een goed idee om met een therapeut of psycholoog te gaan praten.

Psycholoog Zwolle heeft getrainde en ervaren therapeuten in dienst om je te leren omgaan met rouw en de bijbehorende gevoelens van bijvoorbeeld angst of schuld. Wanneer je hulp nodig hebt, dan begeleiden we je hier graag bij.

Psycholoog Zwolle verbetert je weerstand en ontwikkelen samen met jou strategieën om je door de treurige periode heen te helpen.

Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 038 – 202 0022 of stuur een e-mail >

Psycholoog-zwolle-dierbare-verliesen-dood-sterven-rouwverwerking-therapie-behandeling

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X