Psycholoog Angeniet van der Wijk

Ik ben Angeniet van der Wijk, 51 jaar oud en ik ben 25 jaar werkzaam als psycholoog in Zwolle in diverse werkvelden. Ik ben getrouwd en we hebben samen een zoon van 10 jaar.

“Het is zo prettig om met iemand te praten die niet gelijk klaarstaat met een oordeel, die luistert naar je verhaal en je met vragen naar een diepere laag kan begeleiden. Vragen waar ik zelf niet bij stil zou staan en waardoor er verbanden komen, die ik zelf niet zag”.

Dat zijn reacties die ik vaak van cliënten krijg in een traject. Zolang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het hoe en waarom van gedrag van anderen en mijzelf. Waarom reageer ik zoals ik reageer, waarom is het zo lastig om dit te veranderen? Werken aan jezelf kan lastig en pijnlijk zijn. Als psycholoog help ik mensen daarbij door direct te zijn op een warme en betrokken manier.

‘Angeniet is betrokken en stelt de juiste vragen, waardoor ik weer verder kon komen’.

Ik vind het heel belangrijk om aansluiting te maken bij de cliënt en de hulpvraag, dat staat voor mij centraal en natuurlijk gebruik ik daar protocollen en technieken voor, maar ik pas ze toe op maat, waarbij de persoon en de hulpvraag het belangrijkste zijn.

‘Angeniet wist iedere keer de vinger op onze zere plek te leggen en dit bespreekbaar te maken op een manier waardoor wij ook leerden om met elkaar in gesprek te komen en te blijven. We wisten daarvoor niet, hoe belangrijk het was om met elkaar te blijven praten’.

Om goed in te kunnen spelen op de hulpvraag vind ik het belangrijk om veel kennis en vaardigheden in huis te hebben. Ik maak gebruik van cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, Emotional focussed therapy voor echtparen, Acceptance en Committment therapie en lichaamsgerichte technieken.

We staan voor je klaar

Mocht je hier niet alle informatie vinden die jij zoekt, bel of mail ons dan gerust! Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 13 uur voor een afspraak: 038 – 202 0022.

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X