Behandeling Angsten en fobieën

Wanneer angst het meest prominente symptoom is van je probleem, dan kunnen we spreken van een angststoornis. Je bent angstig of hebt een angstig gevoel, maar kan de oorzaak niet vinden? Of je maakt je overmatig veel zorgen of gevaren die nog moeten komen?

Zulke angsten kunnen je dagelijks leven gaan beïnvloeden en dan is het verstandig om met een therapeut aan dit probleem te gaan werken. Behandeling angsten en fobieëen kunnen je leven weer op de rails brengen.

Wat is een Angststoornis?
Een algemene angststoornis heeft geen specifieke dreiging waarop de angst gericht is. Zowel echte als ingebeelde dreigingen kunnen de oorzaak zijn van het angstige gevoel. Je maakt je constant zorgen en je hebt last van gespannen spieren. Daarnaast kom je moeilijk in slaap en hebt hierdoor een gevoelige maak en darm door de overactiviteit van je zenuwsysteem. Een angststoornis heeft dus zowel mentaal als fysiek invloed op je.

Wat een een fobie?
Een fobie is een intense, irrationele angst met een duidelijke relatie tot een object of gebeurtenis. Je hebt hierin een onderscheidt tussen een sociale en een specifieke fobie.

Sociale fobie
Een sociale fobie heeft een relatie met andere mensen en je ervaart doorgaans de angst om bekeken of beoordeeld te worden. Denk bijvoorbeeld aan de angst om in het openbaar te spreken of om nieuwe mensen te ontmoeten.

Specifieke fobie
Een specifieke fobie richt zicht op een object of situatie. Je kan bijvoorbeeld bang zijn voor spinnen of andere dieren, bloed of hoogtevrees.

Behandeling van mijn angststoornis of fobie
Wanneer de fobie of angst ervoor zorgt dat je je dagelijks leven niet meer kan functioneren, dan beïnvloedt het je leven en is het verstandig om aan dit probleem te werken. We kunnen je altijd helpen met een angst of fobie, zodat je je leven weer in je eigen handen hebt.

Behandeling angsten en fobieën
Wanneer de fobie ervoor zorgt dat je je huis niet meer uitgaat of je je baan opzegt om contact te vermijden met datgene waar je bang voor bent, is het verstandig om aan je fobie te werken.

Mocht je twijfelen of nog vragen hebben, bel of mail ons dan gerust! Psycholoog Zwolle is ervaren met de behandeling in bovenstaande fobieën of angsten. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 038 – 202 0022 of stuur een e-mail >

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X